Pertandingan Mencipta Logo KPT 2015

Pertandingan Mencipta Logo KPT 2015

LAMPIRAN A GARIS PANDUAN CADANGAN LOGOKEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI SYARAT-SYARAT...

Persidangan dan Ekspo Ciptaan Institusi Pengajian Tinggi Antarabangsa 2015

Persidangan dan Ekspo Ciptaan Institusi Pengajian Tinggi Antarabangsa 2015

Untuk maklumat lanjut sila layari http://pecipta.upsi.edu.my/

QUICK  LINKS

online tendermoheref docstaff directorycareer oppsso10

 

 
 
default
red
black
 
 
 
 

MOHE  Highlights

 
 
 
 

MyPhD Industri memberi tumpuan kepada para profesional dan pengamal industri dalam menghasilkan inovasi dan meningkatkan daya saing melalui penyelidikan berasaskan industri. Program ini adalah insentif Kerajaan untuk menggalakkan perkongsian pengetahuan antara pengamal industri dan ahli akademik dalam melahirkan profesional yang berpengetahuan tinggi. Pemohon yang berjaya akan dibiayai pengajian di peringkat Ijazah Kedoktoran.

Syarat

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Tiada had umur.
 3. Pemohon mestilah :
  • Kakitangan swasta yang bekerja di industri; dan
  • Kakitangan badan berkanun yang diasingkan saraan seperti yang disenaraikan.
 4. Pemohon yang bekerja di luar negara tidak layak memohon.
 5. Penjawat awam/badan berkanun (kecuali yang diasingkan saraan seperti yang disenaraikan)/IPTA/IPTS tidak layak memohon.
 6. Pemohon tidak memiliki Ijazah Kedoktoran atau setaraf semasa memohon MyPhD Industri.
 7. Pemohon mestilah memenuhi syarat kelayakan akademik seperti berikut:
  • Memiliki Ijazah Sarjana atau setaraf yang diiktiraf oleh Kerajaan dengan PNGK 3.00 – 4.00 atau setara dan pengalaman kerja dalam bidang berkaitan sekurang-kurangnya 3 tahun; atau
  • Pelajar Ijazah Sarjana yang dinaiktaraf kepada Ijazah Kedoktoran oleh Senat IPT dan pengalaman kerja dalam bidang berkaitan sekurang-kurangnya 3 tahun; atau
  • Memiliki Ijazah Sarjana Muda dengan dengan PNGK 3.75 – 4.00 atau Kelas Pertama dan pengalaman kerja dalam bidang berkaitan sekurang-kurangnya 3 tahun.
 8. Memenuhi syarat kemasukan ke IPT dan telah menerima surat tawaran tidak bersyarat daripada IPT atau telah memulakan pengajian di IPT. Pengajian mestilah di peringkat Ijazah Kedoktoran sahaja.
 9. Pemohon tidak menerima pembiayaan lain daripada mana-mana pihak untuk melanjutkan pengajian di peringkat yang sama, kecuali pembiayaan tambahan daripada majikan masing-masing.
 10. Pemohon mestilah mengikuti pengajian secara sepenuh masa sahaja.
 11. Pemohon boleh mengikuti pengajian dalam semua bidang sama ada di IPTA atau IPTS bertaraf Universiti dan Kampus Universiti Luar Negara. Walau bagaimanapun, keutamaan akan diberikan kepada pelajar yang mengikuti pengajian dalam bidang sains, teknologi dan kejuruteraan.

Tempat Pengajian

 1. Semua IPTA
 2. Semua IPTS bertaraf Universiti dan Kampus Universiti Luar Negara
  Sila klik di sini untuk mengetahui senarai IPT berkenaan.

Kemudahan dan Elaun

 1. Kemudahan dan elaun yang layak dibayar kepada pemohon yang berjaya adalah seperti berikut:

  KATEGORI

  YURAN PENGAJIAN

  ELAUN BANTUAN TESIS

  ELAUN BANTUAN JURNAL

  Kakitangan Swasta

  Tidak melebihi RM50,000

  Tidak melebihi RM3,000

  Tidak melebihi RM2,000

  Nota:

  1. Yuran pengajian tidak melebihi RM50,000 untuk keseluruhan tempoh pembiayaan yang diluluskan. Yuran pengajian yang dibiayai adalah kos penyeliaan, kos pengajian, kos latihan penyeliaan, kos pemeriksaan panel dan penganugerahan ijazah. Kos penyelidikan projek tidak termasuk dalam pembiayaan.
  2. Tempoh pembiayaan dikira bermula pada semester semasa bagi pelajar yang sedang mengikuti pengajian atau mengikut surat tawaran IPT bagi yang belum memulakan pengajian.
  3. Elaun Bantuan Tesis dan Elaun Bantuan Jurnal dibayar sekali sahaja sepanjang tempoh pengajian dan tertakluk kepada siling yuran pengajian yang masih berbaki.
 2. Pembayaran yuran pengajian akan dibuat terus kepada Bendahari IPT berdasarkan invois yang diterima.
 
 

Announcement

Program Intervensi Kebolehpasaran Graduan 2015-11-25 - Bagi meningkatkan kebolehpasaran graduan khususnya graduan daripada universiti awam, Kementerian Pendidikan...
Results Announcement For MIS 2nd Phase Shortlisted Candidates for Academic Session 2015/2016 2015-11-12 - URL : https://biasiswa.mohe.gov.my/INTER/r_login_kptsn.php
Semakan Keputusan Biasiswa Sukan KPT Tahun 2015 2015-11-11 - URL : https://biasiswa.mohe.gov.my/sukan/index_semakan.php Tarikh Buka : 11 NOVEMBER 2015Tarikh Tutup...
Response To Articles Written On “High Cost Of Varsity Degree” By Adrian Chan And The 11 Most Expensive Countries For A University Degree By Lianna Brinded 2015-10-30 - RESPONSE TO ARTICLES WRITTEN INTHE STAR OCTOBER 27, 2015 ON “HIGH COST OF VARSITY DEGREE”...
 
 
more ›
akept educationmalaysia eperolehan hrmis jabkk jpt ksn kwsp upu mpn mqa mygov myren
         politeknikb  psptn  ptptn  satumalaysia ytar