KPT - YBM KPT dan YBM KKM Mengiringi YAB Perdana Menteri Membuat Lawatan ke Hospital Pakar Kanak-Kanak (HPKK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
  • Laman Utama
  • Hebahan
  • Sorotan Aktiviti
  • YBM KPT dan YBM KKM Mengiringi YAB Perdana Menteri Membuat Lawatan ke Hospital Pakar Kanak-Kanak (HPKK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

YBM KPT dan YBM KKM Mengiringi YAB Perdana Menteri Membuat Lawatan ke Hospital Pakar Kanak-Kanak (HPKK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Hari ini, YB Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi dan YB Dato Sri Dr. Adham Baba, Menteri Kesihatan Malaysia telah mengiringi YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin, Perdana Menteri membuat lawatan ke Hospital Pakar Kanak-Kanak (HPKK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Lawatan ini adalah bertujuan untuk meninjau fasiliti dan kemudahan yang disediakan oleh HPKK UKM dalam mengendalikan kes pesakit COVID-19 dan juga menjadi sebuah pusat pemberian vaksin (PPV) secara pandu lalu.

Dalam keadaan seluruh dunia sedang bergelut dengan isu pandemik, ini merupakan contoh yang baik bagaimana institusi pengajian tinggi (IPT) menerima cabaran dengan mengadaptasi fungsi prasarana sedia ada seiring keperluan semasa.

Turut hadir Datuk Rosli Yaakub, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Pembangunan), Prof. Dato' Dr. Husaini Omar, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, dan Prof Dato Ts. Dr. Mohd. Ekhwan Haji Toriman, Naib Canselor, UKM.

YBM KPT dan YBM KKM Mengiringi YAB Perdana Menteri Membuat Lawatan ke Hospital Pakar Kanak-Kanak (HPKK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

  • Terakhir dikemaskini pada .
  • Hits: 970
Logo KPT
Portal Rasmi Kementerian Pengajian Tinggi © Hak Cipta Terpelihara
Kemaskini terakhir: Jumaat 15 Oktober 2021, 15:44:30.